Články

Jak si dobíjím energii

Každý den začínáme již dlouho s naším pravidelným rituálem.

Pejsci se budí téměř pravidelně okolo páté hodiny. Kdysi jsem nemohla spát a v tu dobu jsem obvykle vstávala a jim tento čas zůstal. Vůbec nám to ale nevadí. Hned vypustím pejsky ven do zahrady, kde prošmejdí všechny kouty. Po chvilce již čekají za dveřmi na plné misky. Po jídle nastane pravá pohoda.

Amazoňan  Aďa i senegal Lepiček jsou ještě v limbu. Nebo lépe, drží zobáčky. Ale Bertička leze po kleci a dožaduje se zrníček. Naplním jí mističku a ona bravurně vyzobává svoje oblíbená jadérka.

Konečně nastane chvíle, kdy si jdu udělat svoje kafíčko a zapálím si  voňavou svíčku. Po celém domě je ještě klid. Kluci spí a neví o světě.

Společně s pudlicí Jessinkou se uvelebíme do křesla a užíváme si to.

Rachelka se mezi tím pohodí na pohovku s kousací kostičkou a Jetik se složí u mě a dělá si hygienu. Pak si jde lehnout vedle Rachel a spokojeně podřimuje.

Berti si začne probírat peříčka a občas prohodí svoje „No?“

Je  to nepopsatelný pocit klidu a pohody. V tu chvíli vypustím z hlavy všechny starosti a jen relaxuji. Nabírám sily na nelehký úkol a to péči o blízkého bezmocného člověka. Jen díky těmto báječným okamžikům to zvládám nepřetržitě  již několik let.

[2] - komentáře k Jak si dobíjím energii