Články

Profesionální ničitelka

Naše malá Rachelka vyrostla z malého, krásného štěňátka ve velkou pohromu všeho, co se jí zrovna připlete do cesty.
Nemyslí to jistě zle. Nechce nic ničit, ale domníváme se, že to je její způsob naší obrany. 🙂 Odskoušet a otestovat dřív, než by nám cokoliv mohlo ublížit.
Výčet zneškodněných věcí by byl dost obsáhlý.
Zničené vařečky, ty už neřeším. Dostala jsem jich poď stromeček dost a pečlivě si je oharuju. Másla, sádla a jiné pochutiny nepočítám. Je zajímavé, pokud bych pejskům něco podobného dala do misky, zajisté by to dopadlo s jejich zažíváním zle. Ale ukořisťěné, je nepoznamenalo v žádném směru a Rachelku tak neodradilo nic.
Co mě ale přišlo hodně legrační, když mi ukradla ze stolu pytlík s hladkou moukou. Jen jsem se otočila, už byl její. Utíkala nesmírně šťastná a jen jsem koukala, jak se snaží nepřítele umrtvit.  Marně jsem za ní utíkala abych alespoň zbytek zachránila. Mouka byla všude.
Vzpomínám na stejné choutky malého Jeta.
Ten při mém kratičkém odchodu z kuchyně stačil slupnout tři syrové buchty. Potom následovala porada s vetrinární službou a pro něho nepříjemná kysličníková kůra. Vše dobře dopadlo.
Jet už si to zřejmě zapamatoval a je v pohodě.
Ovšem Rachelka je jiná.
Vždy, když ji chytnu při činu, udělá výraz, že by ji člověk litoval. Takže když přijdu a vydím že Rachelka se podezřele tváří, vím že něco provedla a už koukám, co za překvapení na mě nachystala.
Jinak je neuvěřitelně všímavá.
Při poslední rekonstrukci kuchyně jsme pokládali nové lino. Výběr nebyl nejlepší a lino se mi nelíbí. Rachel si toho určitě všimla a snaží se ho odstranit. A tak čekám až bude teplo a nahradím ho jiným. A to už určitě vydrží.
Další věcičkou v pořadí byl Filipkův mobil. Chudák byl šťastný, že má dotykáč. No dlouho nevydržel. Teda ten mobil. Byla jsem zrovna v nemocnici a Rachel zřejmě potřebovala volat a displej její vytáčení nevydržel.
Od té doby všechny ovladače jistíme na místě, kam se naše pubertální fenina nedostane.
Nikdy i když jí za oběť padlo cokoliv, jsme ji netrestali.
Ono to ani nejde. Udělá svoje krásné psí oči a pohled oddaného ochránce a zlost se někam rozplyne.
Stejné tak se někam rozplyne její ničitelská aktivita. Musí k tomu ještě dospět stejně jako kdysi naš Jethro.

Comments are closed.