Články

Končící leden u nás

Tak leden je za náma.
Celý měsíc jsem na stránky nepsala.
Zpočátku jsem kvůli zdravotnímu  problému neměla na psaní ani pomyšlení a pak, když už bylo líp, jsem byla co nejvíc s pejskama.
Filip měl po vánocích ještě volno a tak alespoň on se jim mohl víc věnovat. Byli šťastní, že jejich mladší páníček může být s nima.
Dlouho toužil po novém, kvalitnějším foťáku. A tak jsme mu jeho přání splnili. Bude teď pořizovat do galerií kvalitnější fotky, než třeba já z mobilu :-).
Když jsem se zotavila, podnikli jsme s Fildem pár vycházek na pláně. Za mrazivého počasí jsme nechali pudlíčky doma. Jerrymu nedělá mráz dobře na nožičku, ale ani bělouši nešli s náma. Mám totiž šitou papulu a jak je znám, určitě při pohledu na srnku bych měla stehy fuč. 🙁    A tak jelikož jsme šli potichu, naskytlo se nám pár krásných záběrů na stádo srnek.
Teprve koncem měsíce byla u nás práva zima. Teplota klesla hluboko pod bod mrazu. A tak jsem chodila dvakrát denně  sypat ptáčatům do krmítek. (Letos již máme zkrmeno víc jak třicet kg slunečnice) a když jsou silné mrazy, sypu i trochu vaječné míchanice, kterou kupuji papouškům a také lesknici pro malinké ptáčky. Naše krmítka návštěvuje hejno vrabců, krásné modřínky i  koňadry, sem tam sýkora babka, úhelníček a také brhlík. Krásně zbarvený strakapoud si vždy najde cestičku za lojovou koulí. Ale koho mám moc ráda, je malá, nenápadná červenka. Každý den hledám, jestli ji neulovil dravec, který dělá ke krmítkům na ptáčata  nálety.
Letos jsem poprvé zahlédla na misce se zrním, kterou jsem zakryla proti dešti a sněhu, maličkého králíčka obecného. Měla jsem štěstí a tak je kratičká nahrávka v našich videích.
Koncem ledna se mrazivé počasí pokazilo a přišla obleva. To je to nejhorší, co může být pro naše psy. Proto jsem co nejvíc času byla s nima dokud ještě mohou na zahradu.
Jetik nosí aportky a průběžně mezi běháním si uděláme cvičně odložení, obraty a jiné. Odměna pro něho není pamlsek, ale hozený aport. Když Ráchelka okolo nás běhá, tak házím oběma. Nadšeně zkouší napodobovat Jetika a pak si každý šťastně běží pro ten svůj. Každý si vždycky najde ten svůj. I když jsou úplně stejné.
Tak to je do pár řádků shrnuta naše lednová činnost.

Comments are closed.