Články

Barevný podzim

Nevím,  ale zdá se mi, že každé léto uteče jak velká voda.

A podzim se letos přikradl snad již koncem srpna.

Dny společně trávíme co nejvíc na zahradě.

Dala jsem si za úkol přetvořit zahradu. A mám  v našich čtyřnožcích velkou oporu.

Totálně jsem překopala květinový záhon.  A ani prostor pod velkým smrkem, kde v zimě ptáčata najdou plná krmítka, nezůstal beze změny.

Tam jsem nasadila krásné azalky a rododendrony, které mám moc ráda. A celé zabezpečila nízkým plůtkem, proti nožkám běloušů. Celý prostor je před jejich hraním ochráněn a tak si mohou všichni nerušeně dovádět. A vlastně je to i ochrana ptáků, kteří hledají na zemi potravu.

Začátkem října, po poradě s pane Liborem ze záchranné stanice živočichů v Makově, Fanda připevnil na domeček první umělé hnízdo pro jiřičky.

A tak v dubnu budem netrpělivě vyhlížet, jestli se nějakému párečku naše nabídka bude zdát dobrou pro odchov mláďat, když o tolik hnízdeček rukou člověka, kolonie přišla. A pokud ano,  budou přibývat další.

Při každé práci nás vždy provází všichni naši pejsani.

A tak je docela komické, když  mladí kosíci v růžičkách čekají, až  bude “ čistý vzduch “ a v klidu budou moci nerušeně hopsat zahradou a rozhazovat mulč 😉

Tak to je náš barevný podzim na zahradě. Kdyby tak šlo pěkné hřejivé sluníčko a krásně zbarvené listí uchovat co nejdéle. To by bylo něco.

Comments are closed.