Články

Naše Diny

Dnes se dožívá krásných  třinácti let naše milá  ovčanda Dina (vlastním jménem Iris Alexis Malibu).

Dinunku jsme si koupili hned poté co nám čilí lapkové vykradli Fandovo servisní auto, kde jsme měli měřící přístroje a hlavně doklady, takže jako naši domácí ochranářku. A to splnila do písmene. Na nás je milá ale neúplatná k cizím.

Jako malou jsme ji přivezli z Liberce od jisté Mvdr. na jméno si nevzpomenu, ale spíše to byla překupnice. Dina byla v hrozném stavu. Žila se svojí sestrou ve výběhu podobném než psímu spíše prasečímu. Nožičky zabalené výkaly s hoblinama. Každé psí mimi voní ale o těch dvouch feninkách se to říct nedalo. Diny trpěla těžkým průjmem, který přes péči lékaře neustupoval. Stále radil hladovky poté léky a různé diety ale výsledek byl stále tekutý. Až nám dala léky Mvdr. Ňachajová z kliniky v Lomnici a do týdne bylo po průjmu.

Dina je i přes těžký začátek svého života hodná a milá. Dnes již přenechala ostrahu našemu Jethrovi a jen těžko se pohybuje. Dělá ji dost potíže chodit a na zadních nožičkách se ji dělají boule. Ale je ráda když může sama na zahradu na svá oblíbená místa, kde si po procházce odpočívá. Je radost koukat na její setkání s malou Rachel, která běhá k jejímu výběhu a má velkou radost ze setkání s bábinkou Dinou. Společně je ale nepouštím aby měla Diny svůj klídek.

Doufám že s náma budeš ještě nějakou chvíli, alespoň v takové kondici seniorky jako jsi dosud, milá Diny.

Jeden komentář k Naše Diny

  • mirka

    S příchodem podzimních mrazíků se zdravotní stav Dinunky o dost zhoršil. Začala hůř chodit a večer tiše vyla.
    Požádali jsme paní doktorku o tablety na bolest a ty jí naštěstí zabraly. Ale jak jí bude až přijdou mrazy? Po dlouhém váhání jsme se domluvili na tom, že jí trápení ukončíme.
    Když jsem ji ale pozorovala, jak si s chutí bere míček a nosí ho po kotci, nemohla jsem jí to udělat.
    Zavolala jsem paní doktorce a strašné rozhodnutí zrušila. Teď dávám Dině tablety, které jí dost pomáhají a doufám, že zimu přečká.
    Vím, že jsem slaboch ale zatím se s ní nechci ještě loučit. Zvlášť když za ní přijdu a ona si jde šťastná pro pohlazení.
    Má ještě chuť žít.
    Dina pro mě hodně znamená. Vždycky, když bylo s mamkou hodně zle, večer vyla, jako by cítila, že je něco špatně.