Články

Vánoční čekání

Je pátek 21. prosince.
Dnes jsem vstávala již ve čtyři hodiny. Přiložila do kamen, uvařila si kafíčko a vzala si kousek vánočky. Na ni jsem se od večera těšila. Je totiž první, kterou jsem kdy upekla. Naštěstí se vydařila a je tak dobrá, že se do ní moji kluci pustili již večer.
Koukala jsem do ohně, obložená pudlíčkama a vzpomínala jsem na mamku.
Pečení vánoček byla její parketa. Obdarovávala s nima celou rodinu i známé. A tak jsem si vybavovala, jak to u nás bylo jako v pekárně. Vánočky, kam se člověk podíval.
Jak ten čas letí. Všechno je v nenávratnu.
Když se rozednilo, vzala jsem běloušky na zahradu. Udělala jsem jim tím velkou radost. Ráchelka číhala skrytá za smrčkama na Jetika, jak by na něho chtěla bafnout. Ten ji štěkáním provokoval a pobízel ke hře. Jsou jak malá štěňátka.
Když byli dostatečně znaveni, přišli na řadu moji pudlínci.
To je opravdu pravá štěněcí dováděná. Chodím s nima po zahradě a mezi hrou zavolám“ kluci ke mě“ a kluci letí, jak o závod. Dobře vědí, že v kapse na ně vždycky čeká kousek sýra. A oni sýr moc rádi.
Když nám už bylo chladno, odebrali jsme se všichni domů do teploučka.
Než jsem se pustila do přípravy oběda, zabalila jsem ještě dáreček pro ovčandu Rikinu. Pejsci ochotně pomáhali. Určitě, čekali, že je to pro ně. Měli smůlu. Jejich dárečky pěkně čekají schované. Jinak by pod stromečkem nezbylo nic. Jsou totiž nesmírně všeteční.
A tak si budou muset na svá překvapení pár dní počkat.
S Fidem jsme již ustrojili stromeček, který letos Berti nevidí a tak ji nebude nijak zneklidňovat. Byli jsme zvědavi, jestli se do něho nepustí naši neposedové. Ale jak Jerrynek, tak Joe jsou nesmírně hodní pudlíčci. Bylo jim divné, co se to děje a co na stromeček věšíme. Stačí ale říct jednou „kluci né“ a platí to.
Jen Jetikova radost, kterou dává najevo máváním ocásku, párkrát rozpohybuje slaměnky. V rámci bezpečnosti našich chlupáčků nepoužívám skleněné kouličky.
Letos se moc těším. Na hračičku Jetika i na Rachelku, ale hlavně na první vánoce Jerryho a Joea.
Jak se budou všichni tvářit na svoje dárečky. Pohled na ně, je ten nejlepší dárek. Ať jsou šťastní.

Comments are closed.